Om Relationscoachen

Gunilla & UlfDet är jag som är din coach och jag vill gärna följa dig i din utveckling! Mitt namn är Gunilla Wigertz och jag bor med min familj bestående av min livskamrat sedan 27 år och vår 18-årige son.

Min passion i livet är att få möta människor i meningsfulla samtal, ge livs- och relationscoaching, ge EFT-behandlingar, lära ut EFT/Tapping, samt föreläsa om inre utveckling, konfliktlösning-harmoniutveckling, parrelationer, föräldraskap och kommunikation, bl a utifrån NVC/Nonviolent Communication.

Jag erbjuder personliga möten i NorrköpingKatrineholm och Stockholm samt Online via Skype för dem som bor för långt bort för ett personligt möte.

I Sveriges ledande magasin och webbplats för träning och hälsa, Topphälsa, medverkar jag som relationsexpert. Jag har också varit med i Sveriges Radio P4 Östergötland och TV-programmet Lyxfällan som relationscoach, varit sommarpratare i LifeRadio Göteborg samt svarat på relationsfrågor i Expressen.

Jag är beteendevetare, men har genom hela livet fyllt på med andra kurser och utbildningar. Samtidigt har jag antingen haft anställningar, drivit eget eller både och. Nedan ser du ytterligare exempel på vad jag gjort, om du är intresserad:

Utbildningar/kurser (några av dem)
  • Diplomerad Spa för själen-arrangör, Spa för själen (2017)
  • Certifierad AAMET EFT Practitioner Level 2, Center för Energipsykologi (2014)
  • Instruktör/utbildare i Psykologisk Första hjälpen & Krisstöd, Röda Korset (2014)
  • Grundkurs Svenska Kyrkan, Vadstena Folkhögskola (2011)
  • Diplomerad Coach, Coachcentrum (2008)
  • Instruktör/utbildare i Första Hjälpen/Hjärt-lungräddning, Röda Korset (2008)
  • Beteendevetare, Linköpings Universitet (2000)
  • Meditations- & retreatledare, Stiftelsen Berget Rättvik (1999)
Arbetsliv

Under 80-talet var jag en "upptäcktsresande" och samlade på upplevelser och livserfarenheter. Jag prövade olika jobb, gick kurser och utbildningar, reste över hela världen, flyttade än hit och än dit och jag mötte många intressanta människor.

Rinkesta SlottPå 90-talet drev jag och min sambo en kursgård, Rinkesta Slott i Södermanland. Samtidigt var vi familjehem åt barn, tonåringar och vuxna missbrukare. Utifrån dessa erfarenheter bestämde jag mig för att jobba förebyggande. Jag utbildade mig i att undervisa barn i de drog-, vålds- och mobbningsförebyggande utbildningsprogrammen Projekt Charlie, tonåringar i Tonårskraft (också kallat TAPP) och föräldrar i Positivt föräldraskap, samt utbildade lärare/ledare i samtliga program. Jag deltog också i träningar i NVC - Nonviolent Communication (på svenska kallat Giraffspråket) och det föll sig naturligt att jag utvecklade egna föredrag, kurser och utbildningar inom livskunskap, personlig utveckling, parrelationer och föräldraskap, samt inom NVC.

Efter en lång och underbar föräldraledighet och några år som föreståndare på ett behandlingshem för drog- och alkoholmissbruk på 2000-talet, utbildade jag mig till coach vid en certifieringsgrundande coachutbildning. Utbildningen byggde på principer fastställda av International Coach Federation och ledde till att jag 2008 startade Relationscoachen eftersom relationer alltid har varit en röd tråd i mitt liv.

EFT frbunds Logga temp2Under 2013 vidareutbildade jag mig till EFT Practitioner och fick min AAMET certifiering Level 2. EFT står för Emotional Freedom Techniques, också kallat Tapping eller knackning. EFT är en teknik för upplösning av stress, känslomässiga låsningar, trauma, fobier och förstärkning av immunförsvaret vilket påverkar vår fysiska kropp i positiv riktning. Jag är medlem i svenska yrkesförbundet för EFT-terapeuter, EFT-förbundet.

Och nu, 2019, har jag utvecklat en relationskurs online för par som vill växa tillsammans och utveckla mer närhet och kärlek i sin relation under tre månader. Låter det intressant så läs mer om och anmäl dig/er till gratiskursen som föregår den stora kursen. Gratiskursen består av tre lektioner och en bonuslektion.

Så om du läst ända hit, tror du att du kan ha förtroende för mig som din samtalspartner? Och har du beslutat dig för att du vill ha en förändring i ditt liv och är villig att jobba för det? Då är du varmt välkommen att kontakta mig. Jag kommer att bemöta dig med största välvilja, omtanke och respekt och jag ser fram emot att få höra från dig.

Gunilla Wigertz
Beteendevetare/Föreläsare/Dipl Coach enligt ICF/Cert AAMET EFT-terapeut

PS! Vill du lyssna på mitt Sommarpratarprogram i LifeRadio Göteborg - från hjärta till hjärta? Det sändes onsdagen den 2 juli 2014. Här kan du lyssna i efterhand.