Tonårskraft

thumb charlie148x100Känner du någon tonåring som skulle behöva något att prata med? Någon som skulle behöva en gemenskap med likasinnade för att lätta sitt hjärta?

Många tonåringar upplever känslor av lågt självvärde. Många känner sig udda, ensamma, missförstådda och hjälplösa. Somliga har svårt att fatta sunda beslut. En del har en oförmåga att uppleva sina känslor fullt ut och vissa känslor förnekas även. Många har svårt att uttrycka sina känslor och behov och skulle behöva utveckla sin förmåga att kommunicera.

Kursen/studiecirkeln Tonårskraft hjälper tonåringen till en positiv förändring i sättet att tänka, i känslolivet och i beteendet. Den eventuella smärta som han eller hon kan ha upplevt i livet, kan förvandlas från uttryck av automatiska negativa reaktioner till ett sunt och kreativt sätt att leva. Med ordet ”kraft” i Tonårskraft menas att genom en ökad medvetenhet om sig själv, uppnå en positiv styrka och integritet. Detta kan hjälpa honom eller henne att övervinna känslan av hjälplöshet, och i stället uppnå det naturliga tillståndet av att vara kraftfull och kreativ.

Kursen är inte tänkt som regelrätt undervisning. Förutom teoretiska genomgånger, bygger den på dialog och samtal där deltagarna har stor möjlighet att ställa frågor men också uttrycka sig själva. Denna kurs kan även delas upp i två halvdagar eller med fördel ges som studiecirkel på 4 ggr med möjlighet till fortsättning. Bra deltagarantal kan vara ca 4 - 12 deltagare. Skräddarsydda grupper för 13 - 15 åringar respektive 16 - 19 år.

Innehåll/tema
  • Självkännedom – en väg till ett bättre liv
  • Hur våra känslor och behov styr våra liv
  • Hur vi skapar våra liv genom våra tankar, värderingar, ord och handlingar
  • Hur vi kan lära oss att kommunicera bättre
  • Skapa ditt liv som du vill ha det!
  • Cirkelsamtal
Priser
  • 750 kr/deltagare inkl moms
Tid & omfattning

4 x 1,5 timme plus pauser

Workshopen kan även delas upp i halvdagar eller med fördel ges som studiecirkel på 4 ggr med möjlighet till fortsättning. Kan också ges som en föreläsning.

Platser

Stockholm, Norrköping, Katrineholm eller på din ort.

Tveka inte att höra av dig med dina frågor och funderingar. Varmt välkommen med din anmälan!